Woordje van de Voorzitter

Welkom op de website van Rotary Club Leuven-Brussel-Dijleland

Uit uw bezoek aan deze website blijkt uw interesse in Rotary en in onze club in het bijzonder. Dat doet mij deugd. Onze Rotaryclub bestaat uit een groep van aansprekende mensen, allen met een verschillende achtergrond en beroepsuitoefening uit de regio Leuven, Brussel en het Dijleland dat hiertussen gesitueerd is.

De bindende factor tussen de leden is naast de vriendschap en het vinden van inspiratie ook de motivatie om, vanuit ieders eigen achtergrond, zich te willen inzetten om de wereld waarin wij leven een beetje beter te maken.

Onze focus ligt bij 'young professionals'. 

De filosofie binnen onze Club ademt dan ook jeugdigheid uit. Wining & dining zijn geen vaste rituelen, fun maken daarentegen des te meer! 

Onze Club werd officieel erkend op 15 september 2014. De stichtingsvergadering volgde enkele dagen later op 17 september 2014.

Op 29 november 2014 organiseerde wij ons Charterevent op de Winge Golf and Country Club. 

Desondanks voornoemde mijlpalen werd het idee voor oprichten van onze Club reeds in de zomer van 2013 geopperd. 

 

Sindsdien loopt de uitbouw van onze Club als een trein. Onze jaarlijkse 'Lentequiz' is intussen een begrip geworden binnen het Leuvense en het Dijleland.

 

Op sociaal gebied begint ons netwerk ook stilaan vorm te krijgen. De ene keer bieden wij financiële ondersteuning en de andere keer steken we zelfs onze handen uit de mouwen. Op deze manier staan we zeer dicht bij ons eigen sociaal doel. 

 

We zijn bijzonder fier dat wij onze eerste Shelterbox hebben kunnen sponseren aan mensen in nood.

 

In onze wekelijkse bijeenkomst bieden wij een inspirerend programma voor en door onze leden. In dat programma is aandacht voor het versterken van de onderlinge band tussen de leden, het verruimen van ieders blik op de wereld, het delen van kennis en kunde, het leveren van een bijdrage aan de doelstellingen en mogelijkheden binnen de unieke internationale Rotary traditie.

 

Spreekt u dit aan maar bent u nog geen lid van Rotary? Neem dan gerust contact op met onze Club om nader kennis te maken. Ik nodig u dan ook uit om een bijeenkomst bij te komen wonen!

Annelies Vranckx                                                          Chris Schijns

Voorzitter 2017-2018                                                  Past - Voorzitter 2015-2017